MASSASJE

Massasje

Gjennom massasje, utfører man forskjellige behandlingsteknikker og bearbeider muskler og sener slik at de blir mykere og mer elastiske. Hovedmålet med alle typer massasje er å øke blodsirkulasjonen og løse opp spenninger i kroppens muskulatur og sener/fasier.

Alle kan gå til massasje. Enten om det er muskelplager, stølhet/ømhet eller bare for å stresse ned litt. Primært skal massasje fremme helse og velvære. Det øker blodsirkulasjonen og har en avspennende effekt. Denne effekten kan oppleves umiddelbart.

Spenninger i kroppen oppstår normalt ved ulike belastninger, for eksempel ved feil arbeidsstilling eller sovestilling. Spenninger kan også ha andre årsaker som stress, sinne og angst. Over tid manifesterer spenninger seg i kroppen og kan gi smerter, stivhet og ømhet i rygg, nakke, skuldre og hofter.

Massasje tar utgangspunkt i kroppens anatomiske oppbygging. Derfor vil en utøver hos oss ta tak i de funn på kroppen hvor fascier, sener og muskler er sammentrukket eller blokkert, grunnet for eksempel ensidig (monoton) bevegelse, overbelastning og lignende.

I de senere år fokuseres det innen klassisk massasje, på en klarere sammenheng mellom psykiske, følelsesmessige, stress og kroppslige plager. Dette åpner for at årsak til sykdom kan være så vel psykisk som fysisk. Samtidig har man med basis i forskning anerkjent at massasje kan ha effekt på immunsystemet. Således åpner man også opp for at massasje kan ha en gunstig effekt på sykdom generelt, selv om dette som regel ikke er hovedfokus i behandlingen.